Kapellimestari


(C) Kaupo Kikkas 2014

(C) Kaupo Kikkas 2014

Mikk Murdvee aloitti musiikkiopintonsa viulunsoitolla kuusivuotiaana Tallinnan musiikkikeskikoulussa. Vuosina 1998–99 hän opiskeli Viron musiikkiakatemiassa ja vuodesta 1999 alkaen Sibelius-Akatemiassa Mari Tampere-Bezrodnyn johdolla. Murdvee on täydentänyt opintojaan monien merkittävien viuluprofessorien kursseilla. Viulunsoiton A-tutkinnon hän suoritti vuonna 2005 erinomaisin arvosanoin.

Vuosina 2002–2007 Mikk Murdvee opiskeli Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, jossa hänen opettajinaan olivat Leif Segerstam sekä mm. Atso Almila ja Jorma Panula. Orkesterinjohdon A-tutkinnon hän suoritti vuonna 2007. Hän on täydentänyt opintojaan myös Matti Hyökin kuoronjohtoluokalla.

Murdvee on johtanut useita orkestereita Suomessa (mm. Helsingin kaupunginorkesteri, Tampere Filharmonia, Turun Filharmoninen Orkesteri, Oulu Sinfonia, Pori Sinfonietta, Vaasan, Kemin, Hämeenlinnan, Lappeenrannan, Joensuun ja Seinäjoen kaupunginorkesterit, Heinola Sinfonietta, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri, Uusinta-kamariyhtye ja Zagros Ensemble), Virossa (mm. Viron valtion sinfoniaorkesteri, Tallinnan kamariorkesteri, Pärnun kaupunginorkesteri) ja Englannissa (SouthBank Sinfonia, Royal College of Music Symphony Orchestra). Hän on täydentänyt opintojaan mm. Jorma Panulan, Leif Segerstamin, Eri Klasin, Paavo Järven ja Neeme Järven mestarikursseilla, joilla hän on johtanut myös Radion sinfoniaorkesteria ja Tarton Vanemuine-teatterin orkesteria. Murdvee toimi helmikuussa 2011 Bernard Haitikin assistenttina ja vuonna 2011 hän toimi useaan otteeseen Esa-Pekka Salosen ja Philharmonia Orchestran assistenttina.

Tampereen Oopperassa hän työskenteli vuosina 2005–2007 Eri Klasin, Andris Nelsonsin ja Giancarlo Andrettan assistenttina ja apulaiskapellimestarina Otello-produktiossa, Lemmenjuoma-produktiossa ja Aida-produktiossa. Hän on johtanut oopperaa ja operettia myös Keravan Oopperassa, Porin Oopperassa sekä Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Viron kansallisoopperassa (Estonia-teatteri) hän on vieraillut vuodesta 2007 lähtien.

Hän jatkaa kansainvälistä uraa myös viulistina ollen kysytty solisti, konserttimestari ja kamarimuusikko.

Mikk Murdvee oli Ylioppilaskunnan Soittajien varakapellimestari vuosina 2005–2007. Hän aloitti toimensa YS:n varsinaisena kapellimestarina syksyllä 2007.

Sibelius-Akatemian tuntiopettajana ja Tallinnan musiikkikeskikoulun sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina hän on toiminut syksystä 2011.

Hän on julkaissut useita levyjä englantilaiselle Toccata Classics –levymerkille.

 

Lisätietoja: www.mikkmurdvee.com ja www.facebook.com/Murdvee