Lähde YS:n kevätkonsertteihin!


Kevätkonsertit 2019

Joonas Kokkonen: Sellokonsertto
Anton Bruckner: Sinfonia nro 4 ”Romanttinen”

Senja Rummukainen, sello
Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari

Ti 14.5. klo 19 – Ristinkirkko, Lahti
Pe 17.5. klo 19 – Mikaelinkirkko, Turku
La 18.5. klo 19 – Johanneksenkirkko, Helsinki

– – –

Tänä keväänä soittajamme suuntaavat Helsingin lisäksi Lahteen – ja pitkän tauon jälkeen myös orkesterin entiseen kotikaupunkiin Turkuun! Vivahteikas romantiikan ja sakraalin teemoilla leikittelevä teoskokonaisuus tarjoaa valoa ja sointuväriä toukokuun keskelle.

Vuonna 2021 vietettävään Joonas Kokkosen syntymän 100-vuotisjuhlaan ryhdytään vähitellen virittäytymään hänen tasan 50 vuotta sitten valmistuneen sellokonserton leikittelevän sävelkudoksen myötä. Konserton tulkitsee Berliinin taideyliopistossa Jens-Peter Maintzin johdolla opiskeleva Senja Rummukainen (Turun sellokilpailun voittaja v. 2014).

Toisena teoksena YS esittää Anton Brucknerin tunnetuimpiin sävellyksiin kuuluvan monumentaalisen ja jylhän sinfonian nro 4, jonka lisänimi romanttinen viittaa paitsi teoksen edustamaan musiikilliseen aikakauteen ehkä myös sen kuvaukseen uuden päivän sarastuksesta ja vaiheista keskiaikaisessa kylässä. Kuulijat laskeutuvat Brucknerin musiikin myötä mahtipontisten vaskifanfaarien laaksoon, joista haarautuvat melodioiden ja teemojen mutkittelevat sävelpolut johtavat lopulta huipulle: uuden ja ennenkokemattoman äärelle.

Konsertit johtaa YS:n oma kapellimestari, sellisti Tomas Djupsjöbacka.

 

Liput

Lahden ja Turun konserteissa vapaa pääsy, käsiohjelmamaksu 10/5 euroa.

Helsingin konsertissa liput 15/10 euroa (alennettu hinta opiskelijoille ja alle 18-vuotiaille). Liput ovelta ja ennakkoon orkesterilaisilta. Ennakkolippujen hintaan sisältyy käsiohjelma.