Kapellimestari


Aku Sorensen

Ylioppilaskunnan Soittajia vuodesta 2022 johtanut Aku Sorensen (s. 1997) on suomalais-amerikkalainen kapellimestari ja viulisti. Kaliforniassa syntynyt, nykyään pääasiassa Suomessa työskentelevä Sorensen viimeistelee opintojaan Sakari Oramon kapellimestariluokalla Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Sorensen on saanut oppia useilta menestyneiltä kapellimestareilta, kuten Jorma Panulalta, Hannu Linnulta, Johannes Schlaeflilta, Roger Norringtonilta, Peter Eötvösiltä ja Jukka-Pekka Sarasteelta. Vierailevana kapellimestarina on Sorensen Suomessa työskennellyt esimerkiksi Lapin kamariorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Lohjan kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Tapiola Sinfonietan kanssa.

Musiikkikoulutuksen tärkeyden puolestapuhujana Sorensen on johtanut myös useita nuoriso-orkestereita, kuten Palo Alton kamariorkesteria, San Francisco sinfonian nuoriso-orkesteria ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston kamariorkesteria. Vuonna 2020 hän toimi kapellimestarina Kuule minä sävellän -projektissa, jossa nuorilla on mahdollisuus saada omia sävellyksiään kantaesitettyä ammattilaisorkestereiden toimesta.

Aku Sorensen on valmistunut musiikin kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta, Merit Palaksen luokalta pääaineenaan viulu. Viulistin ominaisuudessa Sorensen kuuluu Helsingin kamariorkesterin perustajajäseniin ja hän toimikin pitkään orkesterin konserttimestarina. Vuonna 2019 Sorensen aloitti Luosto soi! -festivaalin taiteellisena johtajana.

Lisätietoa: akusorensen.com

Katso kaikki YS:ää vuosien saatossa johtaneet kapellimestarit.