YS:n syyskonsertti tekee historiaa – jälleen.


Kuinka käy, kun kreikkalaisen mytologian Andromeda, chickasaw-kertomusten valkoinen peura ja venäläisestä kansanperinteestä mukaan lennähtänyt Tulilintu paiskaavat kättä, sorkkaa ja siipeä?

Ylioppilaskunnan Soittajien joulukuisissa konserteissa saadaan selko tähän visaiseen asetelmaan. Tähtitaivaista ja auringonnousuista värittyvän ohjelman avaa Suomessa ensimmäistä kertaa kuultava sävelruno Andromède, jossa säveltäjä Augusta Holmès kiteyttää antiikin jännityskertomuksen tapahtumat vauhdikkaiksi säveliksi ja sykähdyttäviksi harmonioiksi. Loppuratkaisun jälkeen juonenkäänteet saavat jatkoa, kun orkesterin eteen astuu Asko Padinki fagotteineen – soittimesta kajahtaa yhdysvaltalaisen chickasaw-säveltäjä Jerod Impichchaachaaha’ Taten fagottikonsertto Ghost of the White Deer. Alkuperäisamerikkalaiseen legendaan perustuva teos on Euroopassa ennenkuulematon, ja se lumoaa paitsi virtuoosisuudellaan, myös mittavalla lyömäsoitinvalikoimallaan. Väliajan jälkeen Igor Stravinskyn Tulilintu päättää tarunhohtoisen konserttielämyksen täyttämällä konserttisalin jokaisen sopukan niskavillat nostattavine fanfaareineen ja taianomaisine kehtolauluineen. Konsertit johtaa kapellimestari Aku Sorensen. Tiloista Felix Krohn -sali on esteetön.

 

Keskiviikko 13.12. klo 19 Ritarihuone, Helsinki / Linkki Facebook-tapahtumaan

Sunnuntai 17.12. klo 15 Felix Krohn -sali, Lahti / Linkki Facebook-tapahtumaan

Liput 20 € / 10 € (opiskelijat) ovelta sekä osoitteesta lippu.fi. Ritarihuoneen liput suositellaan ostamaan ensisijaisesti ennakkomyynnistä. Istumapaikkojen loppuessa seisomaliput hintaan 5 e.