Musiikkikuuluuvanhalle.fi


Musiikkikuuluuvanhalle.fi – Mistä tässä on oikein kyse?

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) piirissä toimivat musiikkijärjestöt Akademiska Sångföreningen (AS), Akademiska Damkören LyranYlioppilaskunnan Laulajat (YL) ja Ylioppilaskunnan Soittajat (YS) ovat luoneet uuden sivuston Musiikki kuuluu Vanhalle.

Olet ehkä kuullut tai lukenut, että musiikkijärjestöt ovat ajautuneet HYY:n kanssa riitaan Vanhan ylioppilastalon perinteikkään Musiikkisalin käytöstä, jossa ne ovat toimineet salin rakentamisesta saakka.

Pähkinänkuoressa: HYY haluaa lopettaa AS:n, Lyranin, YL:n ja YS:n mahdollisuuden jatkaa toimintaansa kotisalissaan, koska se tavoittelee parempaa rahallista tuottoa Vanhasta ylioppilastalosta vuokraamalla sen tilausravintolaksi Royal Ravintolat Oy:lle.

Musiikki kuuluu Vanhalle -sivustolla tarjotaan kattavasti tietoa kiistan eri puolista, nostetaan esiin Vanhaa koskevan päätöksenteon eettisiä ja käytännöllisiä ongelmia, sekä perustellaan miksi on kaikkien HYY:läisten intressissä – eikä keneltäkään pois – että ylioppilaskunnan musiikkijärjestöt saavat pitää kotinsa Musiikkisalissa ja rikastaa sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä jatkossakin.

Tutustu sivustoon tästä!