HYY150: Tulen synty


 

Musiikkikorporaatioiden yhteiskonsertti ylioppilaskunnan 150-juhlavuoden kunniaksi!

Suurkonsertissa sinfoniaorkesteri, naiskuoro ja kaksi mieskuoroa esittelevät yhdessä ja erikseen musiikillista opiskelijakulttuuria parhaimmillaan juhlistaessaan ylioppilaskunnan 150-vuotista taivalta riemukkaassa tunnelmassa yliopiston juhlasalissa.

Illan ohjelma tarjoaa maistiaisia musiikkikorporaatioiden laajasta osaamisesta: luvassa on sekä iloista operettia, pohjoismaista tunnelmointia, mahtipontista orkesterifiilistä, modernia kuorolaulua, että klassista suomalaista musiikkia vuosisadan vaihteesta.

 

La 10.11.2018 klo 17 – Yliopiston juhlasali (Unioninkatu 34, 2. krs.)

 

Ylioppilaskunnan Soittajat, johtaa Jutta Seppinen

Ylioppilaskunnan Laulajat, johtaa Severi Ollinen

Akademiska Sångföreningen, johtaa Kari Turunen

Akademiska Damkören Lyran, johtaa Jutta Seppinen

 

Liput:

Liput alkaen 30/15 € (normaali/opiskelija, eläkeläinen, lapsi) esiintyjiltä sekä Lippu.fi:stä.

Käsiohjelma kuuluu hintaan.

Väliajattoman konsertin pituus noin 1,5 h. Konsertti juonnetaan suomeksi ja ruotsiksi.

 

Ylioppilaskunnan Soittajat (YS) on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva lähes satahenkinen sinfoniaorkesteri. YS jatkaa Suomen vanhimman sinfoniaorkesterin perinnettä suoraan alenevassa polvessa.

Vuonna 1883 perustettu Ylioppilaskunnan Laulajat on kansallinen instituutio. Maamme vanhimpana suomenkielisenä kuorona Ylioppilaskunnan Laulajat on erottamaton osa Suomen historiaa.

Akademiska Sångföreningen, ystävien kesken Akademen, on kunnianhimoinen, ruotsinkielinen mieskuoro. Suomen vanhin kuoro täyttää tänä vuonna 180 vuotta.

Lyran on vuonna 1946 perustettu korkealuokkainen, moderni naiskuoro, jonka juuret ovat suomenruotsalaisissa perinteissä. Lyran kehittää jatkuvasti suomalaista naiskuorolaulua ja pohjoismaista äänimaailmaa.

 

Konsertti on osa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan juhlavuoden kunniaksi järjestettävää HYY150-festivaalia. 150-vuotiaan ylioppilaskunnan parhaita opiskelijatapahtumia esittelevä festivaali järjestetään 10.–24.11.2018.

HYY150-festivaalin koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.hyy150.fi.